Известие

Collapse
No announcement yet.

Дюзи?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дюзи?

От няколко дена сутрин пали много трудно,едно 5 мин минават в опити да запали. Мислих,че е дебитомер и на диагностиката излезе,че вече отчита бавно.Смених го но днес пак ми направи същия номер. Забелязах,че свети индикатора за дюзите бензина пада на 0 незажисимо,че съм налял и когато пробвам няколко пъти да запали понамирисва а бензин. Когато успея да запаля вдига обороти след това се нормализира покачва се бензина и изгасва индикацията за дюзите. Има ли вероятност да са запушени(доста често стигам до резерва и карам известно време така) от примеси в бензина и как да почистя ?
    Alfa Romeo 145...+5

Първоначално публикувано от Ferno Покажи съобщение
    От няколко дена сутрин пали много трудно,едно 5 мин минават в опити да запали. Мислих,че е дебитомер и на диагностиката излезе,че вече отчита бавно.Смених го но днес пак ми направи същия номер. Забелязах,че свети индикатора за дюзите бензина пада на 0 незажисимо,че съм налял и когато пробвам няколко пъти да запали понамирисва а бензин. Когато успея да запаля вдига обороти след това се нормализира покачва се бензина и изгасва индикацията за дюзите. Има ли вероятност да са запушени(доста често стигам до резерва и карам известно време така) от примеси в бензина и как да почистя ?
    ако са запущени наи добре ги занеси някаде да ти ги пуснат на ултра звук да ти ги изчистят

ако може малко да ти ползвам и темичката да не тъпчем форума излишно няко ако може да каже и цена на нови дюзи и също така на втора ръка за 1.8 16 тс ще съм благодарен
    http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
    www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Тоя индикатор не е специално за дюзите. Светва когато според компютъра нещо не е наред, просто са избрали такъв символ. Ей тука може да почетеш и да се успокоиш, че не само твойта не е в ред http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=23974
      Горивния филтър сменян ли е ?
      Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
      Audi A4 1.9 TDI

Comment

Тази тема я прочетох цялата,но проблема не е същия...аз не губя мощност върви и набира като луда колата. Не губи обороти а напротив вдига ги за известно време. За горивния честно казано незнам,смених почти всички филтри които е нормално да се сменят като се купи колата.
        Alfa Romeo 145...+5

Comment

при мен се оказ аче е изгорял датчика на разпределителния вал/фазовия сензор/

Comment

Аз утре ще отскоча да взема една ламбда сонда...има ли вероятност да е от нея?
            Alfa Romeo 145...+5

Comment

че ти така и така ще отскачаш купи си и дебитомер и бензинова помпа няма начин да е ламбда сонда тя заработва на 350 градуса а на тебе ти е трудно да запалиш значи ламбдата ИЗОБЩО няма нищо общо със студения старт на мотора
              дано не съм те обидил ПОЗДРАВИ
              146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
              145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Не не си Аз ходих преди известно време на диагностика и м казаха,че дебитомера и ламбдата са ми за смяна защото работят бавно вече,много стари били. Дебитомер си купих и остана ламбда и вариатор,но незнам това непалене от къдее
                Мерси за помощта!
                Alfa Romeo 145...+5

Comment

Докато върти, пробвай да и подадеш малко газ, може да запали по-лесно.
                  Audi A4 1.9 TDI

Comment

Не става с гас въобще не възприема. Налях повечко бензин отколкото слагам и от 2 дена не ми го е правила номера.Предполагам,че са дюзи. LeoVinchi трябва да кажеш кой с като идвам на срещи
                    Alfa Romeo 145...+5

Comment

Аз пък си мисля, че не са дюзи, просто като е горещо нещо им става на тия коли, предполагам е от бензиновите изпарения, заминалата кутия с активен въглен, запушената вентилация на резервоара, извънземните и илюминатите
                      Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от Ferno Покажи съобщение
                        Не става с гас въобще не възприема. Налях повечко бензин отколкото слагам и от 2 дена не ми го е правила номера.Предполагам,че са дюзи. LeoVinchi трябва да кажеш кой с като идвам на срещи
                        Тая работа не може да е така. Ако ти е малко бензина и спираш под наклон има логика да палиш трудно, но все пак си смени бензиновия филтър!
                        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Сега е момента да се разбере. Пак съм без бензин и съм спрял под наклон А иначе какви пари са бензиновите филтри,че се похарчих за дебитомен и ламбда вече
                          Alfa Romeo 145...+5

Comment

30 кинта ми излезе със смяната. В сервиза на Булавто срещу Метро.
                            Audi A4 1.9 TDI

Comment

Ами карай си я с повече бензин,да не е на изпарения та да не ти кавитира помпата евентуално.
                              146 JTD-2000г.
                              Punto 1.2

Comment

Working...
                              X